Onthulling: dit is de Jaguar E-Pace

Jaguar presenteert zijn derde SUV: de E-Pace.

Zoals we eerder al schreven: na de mooie F-Pace en de aangekondigde elektrische I-Pace, is deze E-Pace vooral een nichevuller. Hij is iets kleiner dan de F, maar er zijn geen elektrische aandrijflijnen aangekondigd. De E-Pace zit tussen Jaguars eerdere SUV's in. De lancering gebeurt donderdagavond vanaf 21:00 uur onze tijd in Londen. Daar kunt u zien wat vanaf volgend jaar in de showrooms staat.

"We are the heirs to greatness," u hoort de stem van niemand minder dan de ondergewaardeerde maar geweldige acteur Mark Strong. Bij de introductie van een nieuwe Jag hoort altijd een docu in zwartwit over de tijd dat Jaguar voor mannen (m) was. Daarna terug naar de studio waar presentatoren een line-up aan elkaar praten van alle andere Jaguars die nu verkrijgbaar zijn. 

Dan de E-Pace. We krijgen een stunt! Vooraf opgenomen, maar toch: de kurkentrekker die we kennen uit James Bond's The man with the Golden Gun, maar dan met een E-Pace. Nice.

De E-Pace krijgt vierwielaandrijving, torque vectoring, een WiFi-hotspot en...euhm, gewoon andere autodingen. Een infotainmentsysteem en een kofferruimte van 577 liter bijvoorbeeld. Voorts wordt geweldig rijgedrag beloofd. Qua aandrijflijnen zijn er alleen Ingenium-motoren beschikbaar. Vergeet de diesels: aan de top staat een 300 pk sterke benzinemotor die 'elektronisch is begrensd' op...243 km/u (=150 mph) en 0-100 doet in 6,4 seconden. In Nederland zal de E-Pace beschikbaar zijn vanaf € 48.300.