Snorfietsterreur neemt alleen maar toe

De grote steden in Nederland zullen steeds verder vollopen met snorfietsen. De afgezwakte scooters blijven razend populair en ondertussen rijden er al meer dan 700.000 stuks door ons land. De verkoop van de tweewielers groeit explosief.

In de eerste zes maanden van het jaar verlieten al 26.943 snorfietsen de showroom en dat is een stijging van 15,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo vertelt BOVAG ons vandaag. "Grote steden en toegangswegen slibben dicht, terwijl parkeerruimte in stadscentra steeds schaarser wordt. Logisch dus dat veel weggebruikers op zoek gaan naar een alternatief waarmee ze deze problematiek kunnen omzeilen", verklaart BOVAG-woordvoerder Bertho Eckhardt. 

Steeds meer mensen stappen dus op de nepbrommer zonder helmverplichting om lekker snel door de stad te karren. Ideaal, want je kan de snorfiets overal op de stoep dumpen zonder te zoeken naar een parkeerplek. Een beetje jammer alleen dat de tsunami aan snorders een nachtmerrie zijn voor automobilisten in de grote steden, want ze proppen hun tweewieler vaak zonder te kijken overal tussen. 

Ondanks de groeiende populariteit in de grote steden blijkt Limburg de provincie met de meeste snorfietsen te zijn met 46 fugaziscooters per duizend inwoners. Friesland is minder happig op de herriemakers met slechts 29 snorfietsen op duizend Friezen.