Zeg dat het niet waar is: Alpine wil een Porsche Macan bouwen

Renaults herboren merk Alpine heeft nog geen auto afgeleverd of er wordt al gesproken over een tweede model. Een auto die geld in de kassalade moet brengen voor ontwikkeling van meer sportwagens. Volgens insiders wordt het een Macan-rivaal.

De terugkeer van Renaults sportwagendivisie Alpine zorgde voor vreugdesprongetjes bij veel autoliefhebbers. Hou maar weer op met juichen: ook Alpine heeft een pact met de duivel gesloten. Het wil een 'sportieve SUV' gaan bouwen. De auto moet het gaan opnemen tegen Porsche's succesnummer, de Macan.

Gelukkig is Alpine niet alleen een dochter van Renault. We hoeven niet bang te zijn dat de 'sportieve' auto een gerebrande Renault Koleos wordt. Dankzij de Nissan-alliantie van Renault kunnen de ontwikkelaars van de sportieve SUV ook bij Nissan en Inifiti in het onderdelenmagazijn kijken. Sterker nog: Renault-Nissan heeft ook ontwikkelingsdeals met Mercedes. Aangezien een Macan-achtige SUV achter- en vierwielaandrijving zal hebben zijn vooral die laatste twee merken interessant om techniek vandaan te halen.

De motor komt in ieder geval bij Renault uit het magazijn: de nieuwe 1,8 liter turbomotor die ook in de Mégane RS komt te liggen. Op het gebied van de styling zal Alpine zich laten inspireren door zijn eigen werk. Aan de binnenkant krijgt de auto meer luxe mee dan een pure sportwagen, het is immers een sportieve boodschappenauto. Als het aan Alpine ligt wordt hun Macan-rivaal goedkoper dan de Porsche, zodat zoveel mogelijk mensen hun geld in Dieppe komen uitgeven.