Porsche zegt diesel mogelijk vaarwel

Het zou best eens kunnen dat Porsche-CEO Oliver Blume een slechtnieuwsgesprek moet voeren met zijn dieselende klanten.

Het land van Dieselgate is wel zo'n beetje klaar met de zelfontbrander. Grote steden als München, Stuttgart en Hamburg overwegen om, in navolging van andere Europese steden, oudere diesels te verbieden. Niet van harte overigens. Dit is niet het enige slechte nieuws voor dieselaars. Porsche wil namelijk niet zeggen of het merk vasthoudt aan diesels.

Aan het eind van dit decennium velt Porsche een oordeel, aldus Blume. Het is mogelijk dat in 2019 bekend wordt dat de nieuwste generatie diesels, Porsches laatste is. Dit is de eerste keer dat een Duitse automaker speculeert op een dieselvrije toekomst. Opvallend genoeg behoort Porsche tot het concern dat het schandaal produceerde waardoor diesel in een kwaad daglicht kwam te staan.

Het geinige is dat Porsche pas in 2009 met een diesel kwam en wel in zijn Cayenne. Erg lang zal de Duitse elitefabrikant dus geen diesel hebben aangeboden. Althans, als Blume besluit met diesels te kappen. Als we eerlijk zijn ligt dat wel in de lijn der verwachtingen, want Porsche investeert in hybride- en elektrische aandrijflijnen. Daar ligt de toekomst, zeker als we ons bedenken dat maar vijftien procent van de Porsche-verkopen uit diesels bestaat.