Kopen. Een McLaren P1 voor weinig

Omdat er belachelijk weinig McLarens P1 zijn gebouwd komen ze eigenlijk niet vaak genoeg op de markt. Ze worden onderhands doorgeschoven en brengen dan idiote bedragen op. Deze P1 heeft eigenlijk altijd stilgestaan en is nu te koop.

Als de McLaren P1 nog mist in je collectie - en die kans is groot aangezien er maar maar 375 werden gebouwd - kun je nu toeslaan. Voor maar €1,6 miljoen heb je een zwarte P1 die slechts 1.200 kilometer op de teller heeft. Als de auto altijd een opgeladen batterij heeft gehad is de kans groot dat je de verbrandingsmotor nog moet inrijden.

In vergelijking met de prijs van een LaFerrari is €1,6 miljoen helemaal een koopje. De Italiaan gaat vaak voor meer dan €5 miljoen (en uitschieters tot €7 miljoen) van de hand. Ook de Porsches 918 kosten inmiddels een stuk meer dan toen ze nieuw werden verkocht, hier gaat er een voor de prijs van een eiland. Van het hybride hypercartrio is de P1 het exclusiefst.

Dit exemplaar is uitgevoerd in een keurige zwarte lak en heeft een wel heel beschaafd interieurkleurtje. Handig, want het zorgt ervoor dat de auto niet zo snel gedateerd raakt. De 3,8 liter V8 met hybridetechnologie komt gelukkig niet uit de stal van Honda, waardoor het waarschijnlijk is dat je nog flink wat kilometers van de ruim 900 pk kunt genieten. Er is een nadeel aan dit koopje: de auto staat in Dubai.