Je slimme auto is te dom voor de wasstraat

Wasstraten zijn vrij simpele dingen, je zet je auto eraan de ene kant vies in en aan de andere kant komt hij er schoon weer uit. Moet je niet proberen uit te leggen aan je semi-autonome auto, daar is hij veel te dom voor.

Moderne auto's zitten helemaal vol met sensoren en apparatuur om je leven achter het stuur zo comfortabel mogelijk te maken. Gaat het regenen dan wisseren de ruitenwissers automatisch je zicht weer terug en als je voorganger plotseling remt dan doen veel moderne auto's tegenwoordig automatisch mee. 

Super handig natuurlijk, maar eigenaars van autowasstraten vinden het eigenlijk maar vervelend. In het tijdschrift Car Wash Magazine (wij verzinnen dit niet) klagen ze erover: "A vehicle’s forward-collision system triggers, stopping the car in the automatic tunnel after it has been through the soap cycle. The rollers on the automatic conveyor are slippery with soap, so they simply slip underneath the tires (and) the vehicle approaching from behind hits the stopped vehicle," aldus een van hen tegen Wards Auto.

Maar ook die handige ruitenwissers willen nog wel eens vanzelf aan de gang gaan. Meestal eindigt dat in een beschadigde auto. Dankzij het rollende auto-probleem dat Fiat Chrysler vorig jaar had (en dat een Star Trek acteur zijn leven kostte) willen veel auto's tegenwoordig ook niet meer rollen als de versnellingsbak in neutraal wordt gezet. Daardoor kunnen ze niet meer door een wasstraat met een lopende band.

Zo blijken de woorden van wijlen de filosoof uit Barcelona weer uiterst correct: elk voordeel heeft zijn nadeel.