Zoek. Lamborghini Huracán Spyder gejat

Auto's verhuren is een rare business. De meeste mensen brengen hun huurbak keurig terug en klagen over alle creditcards die ze moesten laten zien. Maar dat komt door de dieven, zoals de mevrouw die ervandoor ging met een Lamborghini Huracán Spyder.

Afgelopen vrijdag stond een dame van eind veertig bij Schweiwiller Automotive Luxury Car Rental, een verhuurder van exclusieve auto's in Zürich. Ze had een Lamborghini Huracán Spyder nodig voor een ritje naar Straatsburg omdat ze daar naar een vergadering moest. Blijkbaar is het in noordelijk Zwitserland normaal dat dames van tegen de vijftig een cabriolet huren om honderden kilometers over de snelweg te gaan rijden, want ze gaven de vrouw met een Ierse identiteitskaart de auto gewoon mee.

Helaas voor het verhuurbedrijf stopte de auto echter niet in Straatsburg. De GPS-gegevens laten zien dat de Spyder doorreed naar Dover en na de overtocht naar Engeland ergens in centraal Londen terechtkwam. Volgens eigenaar Adriano Scheiwiller is de auto gespot op Park Lane in de Britse hoofdstad. Later stond de wagen op het parkeerterrein van de Londense vestiging van IKEA waar ze de GPS-tracker verwijderden of het signaal jamden, in ieder geval is de auto nu spoorloos verdwenen.

Schweiwiller looft vijfduizend Zwitserse Frank (ongeveer 4.500 euro) uit voor degene die hem kan tippen waar hij de Lambo terug kan vinden. Wie nu in de buurt van London is, moet zijn ogen even open houden: een zwarte linksgestuurde Lamborghini Huracán Spyder zie je zelfs in supercarstad Londen niet overal rondrijden.