Mercedes en Bosch maken valetparkers werkloos

Voor veel mensen is het ergste moment van de reis aangebroken zodra de bestemming bereikt is: dan begint het parkeren. Daarom zijn valetparkers uitgevonden, die regelen het allemaal voor een kleine fooi, maar dankzij Mercedes is dat na 2018 afgelopen.

In 2018 neemt Daimler in Stuttgart een nieuwe techniek in de parkeergarage van het Mercedes-Benz Museum in gebruik: de automagische valetparker. Bezoekers van het museum (met een moderne Mercedes) kunnen hun auto aanmelden voor een plekje in de garage, waarna de auto zichzelf kan wegzetten.

Het systeem is door Daimler (het moederbedrijf van Mercedes) en Bosch ontwikkeld om het parkeren makkelijker te maken. Door communicatie tussen de Mercedes en Bosch-hardware in de garage weet de auto ook meteen waar een vrije plaats is om te parkeren.

Mercedes heeft onlangs een demonstratie gegeven van de werking van de valetfunctie, maar gaat de komende maanden nog uitgebreid testen. Als het geheel in 2018 in werking treedt is het de eerste garage ter wereld met een automatische valetservice.

De Indiase minister van transport zal de nieuwe functie van Mercedes ongetwijfeld onmiddellijk verfoeien. Toch blijkt bij analyse van de beelden dat Mercedes een aantal cruciale missers maakt in het systeem: 

  • ten eerste: het idee van een gevaletparkte auto is dat hij ook weer klaar staat voor vertrek zodra je wilt gaan. De Mercedes in de video komt echter pas aanrijden als de eigenaars al op de ophaalplek staan.
  • ten tweede: we zien de man de deur van de auto open houden voor de dame die gaat rijden. Erg galant, en precies een van de dingen die de valetparker altijd doet. 

In India kunnen ze dus opgelucht ademhalen: ondanks dat de auto zichzelf kan parkeren blijven de valetparkers nodig om de deuren open te houden. Het haalt een groot deel van de lol van het studentenbaantje weg, maar als de studenten voortaan ook de jassen aannemen hebben ze nog steeds een businessmodel dat garant staat voor veel fooi.