Zelfs de CEO van Shell gaat in een elektrische auto rijden

De CEO van Shell, Ben van Beurden, heeft gezegd dat hij vanaf september in een elektrische auto gaat rijden. 

Het bekt in de Engelstalige pers net wat lekkerder: daar wordt gesproken over een 'electric car'. Dat valt tegen. Van Beurden heeft gezegd dat hij kiest voor een Mercedes S500e en die is niet volledig elektrisch, maar beschikt over een hybride aandrijflijn. Desalniettemin een bijzondere keuze voor de baas van een de grootste oliebedrijven ter wereld.

Volgens Van Beurden zouden meer mensen een elektrische auto moeten rijden en bereiken we de piek in autobrandstofconsumptie binnen een jaar of vijftien. Daarna zal het bergafwaarts gaan. Dat is waarom Shell inzet op biobrandstoffen en waterstof, onder andere voor de luchtvaart.

Maar even over die waterstof: Shell investeert enorme bedragen in de ontwikkeling van de brandstofcel, maar zelfs Van Beurden lijkt dus niet echt te geloven in een waterstoffige toekomst. Hij heeft een lans gebroken voor elektriciteit, terwijl hij ook had kunnen kiezen voor een Toyota Mirai. Aan de andere kant zouden wij ons ook liever laten chaufferen in een Mercedes dan dat we de planeet zouden redden.