Sauber rijdt volgend jaar weer Ferrari

Nog geen vierentwintig uur na het afketsen van een potentiële motordeal met Honda heeft Sauber eieren voor zijn geld gekozen: de Zwitsers rijden in 2018 weer met Ferrari-power achter het Formule 1-veld aan. Of zouden ze toch een betere deal krijgen?

Op donderdag maakte Sauber bekend dat het toch geen deal kon sluiten met de monteurs van Honda. Het team is naarstig op zoek naar een motor die van de nieuwste specificaties is. De klantenmotor van Ferrari die ze nu gebruiken is steevast een unit van het oude model. Gevolg is dat Sauber al jaren niet meer is wat het vroeger was.

Het nieuws dat Sauber nu een nieuwe motorendeal met Ferrari heeft gesloten wekt daarom vragen op. Gisteren nog vertelde teambaas Frédéric Vasseur aan Motorsport dat hij hoe dan ook een nieuwe motor voor zijn rijders wilde regelen. Dat was ook de primaire reden om met het kwakkelende Honda te spreken, maar betekent dit nu ook dat Ferrari zijn nieuwste motoren en versnellingsbakken aan het team uit Hinwil gaat verstrekken? De Zwitsers en Italianen hebben nog geen verdere details over de motoren verstrekt. [update: ja het zijn de nieuwste motoren]

Bij Sauber heb je sowieso altijd nog de andere vraag: waar betalen ze het allemaal van? Bij Honda zou de geldstroom voor de Zwitsers nog wel eens negatief kunnen uitpakken. Dat wil zeggen: het geld zou in dat geval van de Japanners richting Sauber zijn gestroomd. Ferrari zal zeker niemand betalen om hun apparatuur te gebruiken, maar welk geld gebruikt Sauber dan om het team in de lucht te houden en de dure Ferrari-krachtbronnen (zeker als het de meest recente editie betreft) te kopen? De onduidelijke Zweedse financiers van Longbow Finance hebben blijkbaar weer een zak geld richting Sauber gegooid. Laten we in ieder geval hopen, ook voor de spanning op het circuit, dat Sauber volgend jaar een redelijk competitieve motor meekrijgt.

Durf jij te zeggen wie zondag de GP van Hongarije wint? Bij Toto kun je daar een leuk bedrag mee verdienen. Klik hier om geld te winnen met je F1-voorspelling!