Youngtimergekte? Peugeot 205 GTI voor €43.000

Het afgelopen weekend werden er weer flink wat oldtimers en youngtimers afgehamerd tijdens Silverstone Classic. De veiling was blij met de records, maar de prijs die iemand voor een Peugeot 205 GTI neerlegde is beyond belachelijk: £38.480 

De Peugeot 205 GTI is een van de meest fantastische auto's die er ooit werd gemaakt. Het was altijd de meest bereikbare van de hot hatches. In de jaren tachtig en negentig struikelde je bijna over de toffe donkergrijze of rode Peugeotjes. 

In Frankrijk pik je een fijn exemplaartje op voor om en nabij de €10.000 wat nog best een bedrag is voor een vijfentwintig jaar oud gebakkie uit Roestbakkië Frankrijk. Nederlandse GTI'tjes doen ongeveer €12.500. In Groot-Brittannië klotst er momenteel echter zoveel geld tegen de plinten -wellicht vluchten de eilandbewoners in het materiële eigendom uit vrees voor massale ontwaarding van hun geld- dat er bizarre bedragen voor van alles wordt neergelegd. 

Neem de 205 GTI die dit weekend werd geveild door Silverstone Auctions. Een model uit 1989 met maar 9.000 kilometers op de klok, die nog maar twee eigenaars kende. Goed, dat is best bijzonder en de auto ziet er werkelijk schitterend uit. Desondanks is de prijs van €42.993,30 (£38.480) volstrekt belachelijk. In Frankrijk had je vier complete auto's kunnen hebben voor dat geld en nog uitgebreid kunnen lunchen op het strand van St. Tropez.

Maar goed, als er dit soort liefhebbers zijn voor het kleine kanonnetje, moet Peugeot er dan niet eens echt over gaan nadenken om er weer een te gaan maken? Kom op Peugeot, doe het nou eens. En niet van die laffe smoesjes dat je net gestopt bent met CO2 maken.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dcf31c11a098', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });