Kopen! Jamiroquai's Cosmic Girl Lamborghini Diablo

Deze Diablo is niet alleen zeldzame Lamborghini, maar ook een televisiebekendheid. Dit is het paarse monster dat Jamiroquai gebruikte in de videoclip van de hit 'Cosmic Girl', waarna zanger Jay Kay de Italiaan aan zijn eigen collectie toevoegde.

De carrière als ster in een videoclip was puur toeval voor deze Lambo. Eigenlijk werd deze Diablo alleen maar als reserve gehouden, terwijl de opnames met een andere exemplaar zouden plaatsvinden. De originele ster, Jay Kays eigen auto, crashte alleen onderweg naar de opnames. Tijd voor deze Diablo om zijn taak als invaller waar te maken en zijn eigen moment of fame te pakken.

Zijn voorganger bewees al dat het leven van een acteur niet zonder risico is en dat ondervond deze Diablo ook. Een camera donderde op de voorruit, waardoor een deel van de videoclip is gefilmd zonder een voorruit in de supercar. Dat is onder meer te zien aan de shots waarin Jay Kays haar wappert in de wind tijdens het rijden. De videoclip is een pareltje voor iedere petrolhead, want het verhaal gaat over deze Lamborghini Diablo SE30 en een Ferrari F40 die een zwarte Ferrari F355 achtervolgen. 

Na de opnames kocht autogek Jay Kay dit exemplaar als vervanger van zijn eigen gecrashte Lambo. De SE30 is een speciale uitvoering van de Diablo waarbij het vermogen van de 5,7 liter V12 is opgekrikt naar 530 pk. Dat vermogen gaat nog steeds alleen naar de achterwielen, want Lambo's waren destijds nog echt gevaarlijke, maar ook erg stoere, machines. 

Jay Kays autoverzameling wisselt echter snel van samenstelling en na een paar jaar verkocht hij de Lambo weer. Ondertussen zijn er vijf verschillende eigenaren geweest, maar we kunnen niet zeggen dat de supercar intensief is gebruikt. Er staat pas 17.266 mijl (27.786 km) op de teller, dus daar kan best nog wat bij.

Helaas zijn er ook nog een paar kleine nadelen. De Diablo SE30 is met 150 gebouwde exemplaren een zeldzame auto en dit is nummer 142 uit die reeks. Het is alleen ook één van de zestien stuks die het stuur aan de verkeerde kant heeft zitten. Daarnaast is er nog de kwestie van de prijs. Amari Supercars vraagt 549.995 Britse pond (614.000 euro) voor de auto. Het is blijkbaar niet goedkoop om een televisiester te kopen.