Pardon? Ferrari verliest merknaam Testarossa

Er is waarschijnlijk maar een ding dat in je opkomt als je het woord Testarossa ziet of hoort: zonder twijfel denk je meteen Ferrari. Maar dankzij een Duitse rechter is dat binnenkort voorbij, de Italianen hebben het merkrecht verloren.

Rare jongens die Duitsers. Zeker de rechters zijn er apart. In Düsseldorf zit er een die heeft bepaald dat de naam Testarossa niet uniek voor Ferrari is. Het bedrijf verloor een rechtszaak tegen Kurt Hesse, een bejaarde ondernemer die van alles met de merknaam van plan is.

Hesse is de voormalig eigenaar van het bedrijf Carrera. Inderdaad dat is de maker van de autootjes en slotbanen waar je mee kunt racen. Het bedrijf had ook al zo'n originele naam die helemaal niet afgeleid is van een sportwagenmerk. Carrera heeft hij verkocht en nu wil hij, ondanks dat hij 72 is, met Testarossa weer van alles gaan verkopen. Hij wil misschien dezelfde slotcars maken, maar ook fietsen en scheerapparaten.

Vooral dat laatste lijkt niet echt een goed plan met deze merknaam: Testarossa betekent immers rood hoofd. Wie wil er nou een bebloede rode kop hebben na het scheren?

Ferrari probeerde de man te behoeden voor die fout door het recht op het merk te claimen bij de Duitse rechter. Het Düsseldorfse Landesgericht besloot echter in het nadeel van de Italianen: ze verliezen zowel hun Duitse als hun internationale claim op de merknaam. De overweging van de rechter is dat Ferrari in de afgelopen vijf jaar niet genoeg gebruik heeft gemaakt van de naam, waardoor het recht vervallen is.

De Neurenbergse Kurt Hesse was uiteraard nogal in zijn nopjes met de uitspraak: "Das freut mich schon sehr." Hij gaat meteen aan de slag met zijn fietsen en scheermessen. Ferrari beraadt zich nog op stappen, maar het ligt voor de hand dat ze onmiddellijk beroep zullen instellen tegen de uitspraak. De Italianen zijn er immers altijd als de kippen bij om liefdevol gemaakte replica's in de shredder te duwen zodra je een van hun merken voert, en nu worden ze gepakt op hun eigen spelletje.

Overigens is het vonnis een alarmsignaal voor alle andere merkeneigenaars en autobouwers. Als je vijf jaar niets doet met een merk kan het vervallen: ook al doe je nog dagelijks -zoals Ferrari aanvoerde- allerhande onderhoud en dienstverlening aan Testarossa's.