Pagani bouwt weer drie Zonda's Barchetta

Tijdens de Monterey Car Week was Pagani niet alleen met een Huayra BC aanwezig, de Italianen brachten wederom een nieuwe Zonda mee. Misschien wordt deze Zonda HP Barchetta dan echt de laatste keer dat de Zonda is gebouwd.

Horacio Pagani heeft al jaren geleden met de Huayra een nieuwe auto op de markt gebracht, maar om de zoveel tijd mag zijn fabriek nog een variant van de eerstgeborene maken. Nu komen er weer drie open Zonda's bij. 

De HP Barchetta heeft een heel laag voorruitje en een luchtschep die waarschijnlijk uit dezelfde mal komt waarmee ook de Zonda Cinque werd gemaakt. Ook de extra grote taartschep achterop doet aan dat model denken. Apart zijn de overkappingen die de achterwielen grotendeels aan het zicht onttrekken die we kennen van de Zonda ZoZo. Ze doen een beetje denken aan de Citroëns DS en CX van weleer. De stoelen, met een Mercedes-achtig patroontje, komen uit de Huayra BC.

De auto's zijn helemaal volgens de voorkeuren van Horacio zelf samengesteld en de Italiaan heeft er dan ook één voor zichzelf bestemd. De overige twee gaan nog onbekende geluksvogels met veel geld.