Duurt lang: Volkswagen I.D. Buzz komt in 2022

De reacties op het in januari getoonde studiemodel I.D. Buzz waren zo enthousiast dat Volkswagen heeft besloten om verder te gaan met de ontwikkeling. De uiteindelijke versie komt in 2022 op de markt en wordt volledig elektrisch aangedreven.

Volkswagen noemt de I.D. Buzz de elektrische opvolger van de originele 'Bulli', het iconische spijlenbusje uit de jaren vijftig dat inmiddels voor astronomische bedragen van eigenaar wisselt. De Duitsers spelen al jaren met allerlei concept cars in op de retrowens van vele hipsters die het liefst een Bulli rijden.

Het busje krijgt volledig elektrische aandrijving met een batterijpakket dat in de bodem wordt verstopt. Daardoor komen de wielen zo ver mogelijk op de uithoeken te staan, waardoor er vrijwel geen overhang aan de voor en achterkant zit. Voordeel daarvan is dat de wielen niet in de weg zitten in het interieur, wat lekker veel ruimte oplevert.

Het hipsterbusje uit het concept zal in de uiteindelijke versie waarschijnlijk wel veel meer van de Transporter met zich mee krijgen, want VW voorziet ook een bestelbusversie.

Naast elektrische aandrijving zal het busje ook level 3 autonomie krijgen als hij in 2022 op de markt komt. Voor die tijd zal Volkswagen echter eerst nog een ander model in de I.D.-reeks introduceren, dat wordt een compacte vierdeursauto.