Sebastian Vettel blijft nog drie jaar bij Ferrari

Vlak na de derde vrije training voor de Grand Prix van België heeft Ferrari laten weten dat ze hun eerste rijder Sebastian Vettel nog drie jaar hebben weten te contracteren. Volgend jaar rijden de Italianen weer met dezelfde coureurs.

Nadat Ferrari vier dagen geleden Kimi Raikkonen nog een jaartje extra vastlegden heeft het team uit Maranello nu ook overeenstemming bereikt met Sebastian Vettel. De Duitse viervoudig wereldkampioen tekent drie jaar bij. Over het salaris van de kampioenschapsleider hebben de partijen geen duidelijkheid gegeven, maar het zal vast een flink bedrag zijn. Vettel behoort nu, samen met Lewis Hamilton en Fernando Alonso, tot de recordverdieners in de Formule 1.

Het nieuws van Vettels nieuwe contract bij Ferrari brengt meteen ook een einde aan de geruchten dat de Duitser een overstap naar Mercedes zou gaan maken. Oud-Ferraririjder en tegenwoordig Mercedesadviseur Niki Lauda onthulde vandaag dat er wel gesprekken waren geweest: "Het was een korte verkenning, maar voor Vettel heeft een overstap weinig zin als Ferrari met de top mee kan doen." De Oostenrijker voegde eraan toe dat volgens hem alle coureurs altijd hun opties graag open houden en met verschillende teams spreken. Op die manier werken ze ook aan hun eigen onderhandelingspositie.

Met het nieuwe contract slaat Ferrari het grote wisseljaar 2019 over. In dat jaar eindigen de contracten bij veel vooraanstaande coureurs. De Italianen hebben hun kampioenschapskandidaat voor de komende jaren vast binnen.

Psst. Als je de promocode AUTOBAHN invult bij een Toto-bet krijg je 5 euro(!) gratis. Klik hier om die bonus op te halen