Nee Renault, Max Verstappen koopt niks voor je sorry

In twaalf races zes keer niet finishen, het is de bittere realiteit voor Max, die gisteren zijn met Franse onderdelen doorspekte F1-bolide op de Kemmel Straight moest stilzetten. En dus is dit weer zo'n maandag waarop alle betrokkenen excuses rondstrooien.

Allereerst is daar motorleverancier Renault, die bij monde van ambassadeur Alain Prost meteen 'honhonhon sorry' kwam zeggen tegen Verstappen. Woorden waar niemand iets voor koopt, zoals de jonge coureur zelf ook tegen Motorsport zegt: "Dat heb ik natuurlijk al het hele jaar gehoord: excuses. Daar schiet ik zelf niets mee op”, waarna hij aangaf niet te weten hoe het nu verder moet.

Teambaas Christian Horner zegt mee te leven met Verstappen en kwam met de dooddoener aanzetten dat Verstappen hier sterker van wordt. Goed, de beste man moet wat roepen, maar ook hier koopt Max niets voor. Max: "Dat kan hij natuurlijk blijven zeggen, maar op een gegeven moment houdt het op. Ik heb dit niet nodig om sterker te worden." Horner nam ook alvast een slok uit de gifbeker genaamd Grand Prix Monza: daar krijgen de Red Bulls een motorwissel met gridstraf tot gevolg, waardoor dat weekend eigenlijk al kan worden afgeschreven. 

Nu ziet heel Nederland Max graag overstappen naar een topteam, maar met een doorlopend contract tot en met 2019 zit Max nog wel even vastgesnoerd in het Red Bull Racing-stoeltje. Tenzij de Verstappens een ontsnappingsclausule kunnen activeren waar de rest van de wereld nog geen weet van heeft, maar die kans achten we nihil. Giedo van der Garde laat aan Autobahn weten dat dit gewoonweg niet mogelijk is: "De contracten bij topteams als Red Bull worden zeer nauwkeurig opgesteld. Dit zomaar opzeggen is er niet bij." 

Het probleem bij Verstappens motor werd overigens veroorzaakt door een bougie,  waarna een failsafe zo'n 90.000 toegestroomde Max-fans teleurstelde:

VIDEO. Max reageert na de race op zijn zesde uitvalbeurt