Polestar geeft downforce aan de Volvo S60 en V60

Volvo's zijn niet de eerste auto's die je in verband brengt met downforce, de meeste neerwaartse druk van de auto zal komen van de zwaartekracht. Toch heeft Polestar nieuwe componenten gebouwd voor de S60 en V60 die de downforce verhogen.

Sinds kort gebruikt Volvo de naam Polestar voor zijn in-house tuningafdeling, zoals BMW M heeft en Mercedes AMG gebruikt. De tuners maken onder andere de auto's die mee doen in het WTCC en soms ontwikkelen ze iets door voor gebruik op de weg. Zoals het nieuwe aeropakket dat op 1.500 Polestar V60's en S60's geplakt wordt.

De voorsplitter, zijskirts en de achterspoiler zijn opnieuw ontwikkeld en vergroot met stukken koolstofvezel. Het zou goed moeten zijn voor 30 procent meer downforce. Dat klinkt als een flinke toename, maar Volvo zegt er niet bij wat de downforce was voordat de onderdelen werden bevestigd. De kans dat die erg groot was is niet erg aannemelijk.

De speciale editie wordt verder aangekleed met koolstofvezelkappen om de spiegels en met speciale Polestarwielen. In die wielen zitten Bremboremmen en voor de ophanging keken de Zweden lief naar Öhlins. De aandrijving komt van de bekende 367 pk tweeliter motor die ook de andere Polestar S60's en V60's aandrijft.