De nieuwe Bentley Continental GT is officieel

Bentley trekt het doek van de derde generatie Continental GT. Zoals verwacht heeft de auto veel elementen overgenomen van het conceptmodel  EXP 10 Speed 6. Verder heeft Bentley zijn zesliter W12 twinturbomotor verbouwd zodat die nu 635 pk levert.

Na een rijtje uitzwaaiedities van de vorige Continental GT heeft Bentley eindelijk de nieuwe versie onthuld. De auto oogt strakker en sportiever dan zijn voorganger, maar lijkt op het eerste gezicht ook minder op voetballers en rappers gericht. Van voren herken je de Bentley meteen aan zijn forse grille met gaaspatroon en de twee ronde koplampen aan weerszijden ervan.

Achter de neus woont in eerste instantie alleen een 6.0 liter W12 met twinturbo's die de auto 635 pk en 900 Nm koppel levert. De getallen zijn goed voor een acceleratie van nul naar honderd in 3,7 seconden ,daarvoor heeft Bentley een Sport Launch Mode aan de auto toegevoegd. Bij 333 kilometer per uur is de topsnelheid bereikt. De auto schakelt automatisch door acht versnellingen met een dubbele koppeling.

Vierwielaandrijving helpt de auto extra hard te accelereren en comfortabel op de weg te liggen. De aandrijving is permanente actief aan het zoeken naar de beste verhouding van voor- of achterwielaandrijving, maar uiteraard heeft de auto een voorkeur om de achterwielen aan te drijven. De ophanging maakt gebruik van een 48 volts-syteem om altijd de optimale rijhoogte in de luchtvering te hebben.

Binnenin kun je alle bekende luxe verwachten. Zo heeft Bentley met Bang & Olufsen een 1.500 Watt geluidssysteem met 10 speakers ontwikkeld. Wie dat niet genoeg vindt kan het laten vervangen door een 2.200 Watt-set met 18 speakers van Naim.

Net als Audi heeft Bentley nu een scherm in de middenconsole dat zich verstopt als je het niet nodig hebt. Je kijkt dat tegen een stukje houtfineer aan, waar Bentley in de rest van het interieur nog zeker tien vierkante meter zegt te gebruiken. De stoelen zijn op twintig manier te verstellen en ze worden bekleed met het mooiste leer, dat je naar wens kan laten borduren in een ruitjespatron. De mensen van Bentley hebben er achttien maanden over gedaan om hun nieuwe patroon te herontwikkelen. Iederen ruitje in het leer heeft 712 steken nodig, zodat je zeker weet dat het nooit meer uit elkaar kan vallen.