De nieuwe Dacia Duster stoft gewoon door

Dacia wist meer dan een miljoen exemplaren van zijn übergoedkope SUV de Duster te verkopen, en daarom was het wel weer eens tijd voor een nieuwe.

Renaultdochter Dacia bouwt in Roemenië lekker door aan de lijn betaalbare auto's. Dankzij de Franse hulp wist het merk zich in korte tijd te ontwikkelen tot een forse bouwer. Toch verbaast het aantal van een miljoen exemplaren van de Duster wel, zo vaak zie je ze nou ook weer niet rijden. Ongetwijfeld speelt daarbij mee dat we niet dagelijks in Roemenië en andere oostelijk gelegen landen zijn.

De nieuwe Duster oogt nog meer als een volwassen auto dan zijn voorganger. Van voren zien we, eh mag je dat zeggen, een beetje van de Land Rover Freelander. Wellicht speelt daarbij ook de grote skidplate mee die onder de bumper zichtbaar is. De binnenruimte van de auto is toegenomen doordat de voorruit maar liefst 100 mm verder naar voren is geplaatst.

Ook aan de zijkant en de achterkant hebben de designers er alles aan gedaan om de auto een minder blikkerig uiterlijk te geven. Zo vallen ook de grotere 17 inch wielen op, waardoor het niet meer lijkt alsof er hele kleine wieltjes in de grote wielkasten hangen.

De officiële onthulling is tijdens de IAA in Frankfurt. Dan woorden ook de motorvarianten bekendgemaakt en het interieur getoond.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed58083eb122', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });