Dit zijn de nieuwe Mercedes S-klasse Coupé en Cabrio

Mercedes' allergrootste luxecontainer heeft een facelift geïncasseerd. Onlangs was de sedan al aan de beurt, vandaag volgen de coupé en cabrio.

Beginnend bij de motoren: de S400 is uitgefaseerd en vervangen door de S450, met een niet misselijke 367 pk en 500 Newtonmeter koppel. Ook de S500 sterft, zijn plaats wordt ingenomen door de S560 met Mercedes' nieuwe 4.0 V8, in deze iteratie goed voor 469 pk en 700 Nm en een 0-100-sprint van 4,6 tellen. Beide blokken zijn gekoppeld aan een nieuwe 9G-Tronic-transmissie. In lekentaal: een automaat met negen verzetten, dus van voelbare schakelmomenten is geen sprake meer. Deze bak heeft ook een zeil-functie, waarmee het toerental bij lage belasting teruggaat naar stationair. 

AMG

Net als in de sedanversie krijgt de S63 AMG voortaan een 4,0 liter V8 met biturbo aangemeten, waarmee de geliefde 5,5 liter V8 verdwijnt. Deze levert 612 pk, 27 paardenkrachten meer dan de oude V8 en goed voor een nul naar honderdsprint in 3,5 seconden. Niet slecht voor een Harrods-warenhuis op wielen. De S65 behoudt de aloude V12 met biturbo (630 pk) en legt dezelfde sprint in 4,1 seconden af. 

Verder zijn het de bekende innerlijke en uiterlijke wijzigingen: nieuwe voor- en achterbumper, nieuwe diffuser, AMG-line upgrades, OLED-verlichting en een 12,3-inch breed instrumentenpaneel. Voor de luxisten onder ons: Mercedes heeft een functie genaamd Energizing Comfort Control ontwikkeld. Dit systeem koppelt alle comfortmiddelen aan elkaar, zoals massagestoelen, de automatische klimaatcontrole, het geurverspreidingssysteem en interieurverlichting + muziek. De sessies duren 10 minuten, Vrolijke Eindes zijn niet bij de behandeling inbegrepen.