Nieuwe Nissan Leaf is eindelijk hier

Na een eindeloze rij teasers van onderdelen en lekken van stukjes carrosserie is de vernieuwde Nissan Leaf eindelijk officieel. Met een bereik van 378 kilometer uit een 40 kWh accupakket begint elektrisch rijden misschien een optie te worden.

Het belangrijkste wat je wilt weten over de nieuwe Nissan Leaf is dat hij best ver kan rijden op een volgeladen accu. Met bijna vierhonderd kilometer kun je (in theorie) van bijna ieder punt in Nederland naar een ander punt in Nederland rijden en dan op dezelfde lading ook weer terug komen. Het batterijenpakket is 40 kWh groot en de motor heeft een vermogen van 150 pk.

Als je het gaspedaal minder hard indrukt begint de auto met het terugwinnen van energie, maar als je het helemaal loslaat gaan ook de remmen meewerken. De auto is daardoor te berijden met maar een pedaal. In geval van nood kun je altijd nog het rempedaal instampen om de ankers echt uit te gooien.

De Leaf kan op de snelweg autonoom blijven rijden in zijn eigen rijbaan. Op de bestemming aangekomen zet de auto zichzelf in een parkeervak, daarbij bedient de auto behalve het stuur ook het gas en de remmen.

Over het uiterlijk zullen we maar niet teveel zeggen. De contrasterende kleuren in de de neus en op het dak maken dat de auto er waarschijnlijk het best uitziet als hij in een donkere kleur is gespoten. De nieuwe Leaf kun je vanaf oktober bestellen en Nissan belooft in januari 2018 te beginnen met de levering.