Podiumplaats voor Max Verstappen in rechtbank

Supermarkt Picnic mocht geen look-alike van Max Verstappen gebruiken in een filmpje. De Amsterdamse rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan in een zaak die het management van Verstappen tegen de supermarkt had aangespannen.

Alweer een jaar geleden plaatste online supermarkt supermarkt Picnic een parodie op een reclame van Jumbo online. Jumbo is sponsor van Max Verstappen en was net begonnen met het thuisbezorgen van boodschappen, iets wat Picnic ook doet. Het management van Max Verstappen was niet blij met het filmpje, waarin iemand meedoet die ergens in de verte op Max Verstappen lijkt. Ze stapten naar de rechter, die de zaak in juli behandelde. 

Vandaag is de uitspraak gepubliceerd. De rechter oordeelt dat de supermarkt inbreuk heeft gemaakt op het portretrecht van Verstappen. Daarbij maakt het niet uit dat er gebruik gemaakt is van een look-alike.

Team Verstappen claimde een bedrag van €350.000 als schadevergoeding voor het gebruik van de gelijkenis. De rechter vond die claim echter niet goed genoeg onderbouwd. Er  komt een speciale procedure waarin het bedrag wordt bepaald.