Williams vindt de elektrische auto opnieuw uit

De elektrische auto is nog steeds een betrekkelijk nieuwe speler op de markt, maar voor Williams Advanced Engineering was er van alles ouderwets aan. Daardoor is het moeilijk en duur om een nieuwe te ontwikkelen, maar ze hebben voorgedaan hoe het moet.

Elektrische auto's worden nu basicly op de volgende manier bedacht: neem het platform van een gewone auto en probeer overal accu's te verstoppen. Niet optimaal en dat probeert Williams Advanced Engineering nu een stapje verder te helpen met hun eigen schaalbare EV platform

De FW EVX, zoals het ding heet, heeft uiteraard verschillende innovaties aan boord. Het proces waarmee de wielophanging gebouwd wordt is geautomatiseerd en levert nauwelijks afval op. Het levert een superlicht resultaat op, dat bijna 40% minder weegt dan een vergelijkbare ophanging van aluminium. Daarnaast hebben de geavanceerde technici een methode ontwikkeld om 2D materialen om te zetten in supersterke 3D-vormen. Zo bouwen ze een exoskelet voor de batterijen dat niet alleen dienstdoet als behuizing, maar ook werkt voor de koeling.

De gedachte achter de ontwikkeling van het platform is dat de autofabrikanten momenteel sowieso al hun handen vol hebben aan de overstap naar elektrische aandrijving, waardoor ze niet toekomen aan het ontwikkelen van nieuwigheden. Williams werkt aan de efficiency om zo de EV's aantrekkelijker te maken voor het grote publiek.