Opel toont Insignia GSi nu ook als stationwagen

Was de Opel Insignia GSi anderhalve maand geleden al een feest voor alle mensen die niet in het centrum van een stad wonen, als stationwagen is het helemaal bal. Zowel ruimte, sportief uiterlijk als bijpassende prestaties.

Opel plakt het GSi badge sinds kort weer op zijn sportievere modellen. Na de gewone Insignia is het nu de beurt aan het stationwagenvormige versie van de grote Opel: de Sports Tourer. Standaard leveren de Duitsers een vierwielaandrijvingssysteem met torque-vectoring op de auto. De wielophanging is sportiever gemaakt door het FlexRide-onderstel, dat 10 millimeter lager ligt dan de gewone Insignia. 

De topmotor die in de GSi geleverd kan worden is een 2,0 liter turbo die 260 pk levert. De benzinemotor versnelt de familiewagen in 7,9 seconden naar de honderd en heeft een topsnelheid van 245 kilometer per uur. Wil je per se dieselen dan is er de tweeliter biturbo die 210 pk uitspuugt, in 7,9 naar honderd sprint en doorversnelt tot 231 kilometer per uur.

Voor het overige lijken de gegevens die Opel over de Sports Tourer vrijgeeft nogal veel op die van de sedan. Er liggen 20 inch wielen onder met Michelin Pilot Sport 4 S banden en de remmen zijn van Brembo. Het grooste verschil is de laadbaak van 1.665 die je nu achter de auto aansleept.