Snel, bieden op de Ferrari van Lapo Elkann

Om half vijf is het eindelijk zo ver: de Leggenda e Passione veiling van Ferrari's. De autoverkoop wordt georganiseerd ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van het merk. Een van de stukken is de gecamoufleerde 458 Italia van Lapo Elkann

De kleinzoon van Gianni Agnelli is niet bekend geworden van zijn managementkwaliteiten, maar eerder van de stommiteiten die hij uithaalde. Denk aan een gefakete ontvoering en de nachtelijke coke-gedreven escapades met transseksuele prostituees. Lapo is een wat artistiek figuur. Reden dat hij zich later toelegde op het versieren van de auto's die uit de familiale autofabrieken rolden (inmiddels neemt hij ook de concurrentie onder handen). Een van zijn eerste stukken was de gecamoufleerde Ferrari 458 Italia die vandaag geveild wordt in Maranello. 

De 4,5 liter V8 is alleen met de kwast gemodificeerd. De rode kleppendeksels zijn eveneens met camo beverfd. De output is nog hetzelfde als een standaard 458, dus 570 pk en een topsnelheid van 325 kilometer per uur.

De buitenkant is geen wrap, maar is echt geverfd. Kom daar maar eens om Jon Olsson, Lapo laat zien hoe het echt moet.Niet met stickertjes. De huidige eigenaar wil na een jaar alweer van de auto af. Hij kocht hem vorige jaar van Elkann, die de auto doneerde voor een veiling ten behoeve van een stichting die onderzoek doet om AIDS te kunnen genezen. De auto bracht toen een miljoen euro op. Het is maar de vraag of de verkoper zijn geld nu terug gaat verdienen, al is het wel een groot liefhebbersfeest in Maranello vandaag.