Sterk gerucht: Carlos Sainz verkast naar Renault

Stukje ruilhandel in de Formule 1. De 23-jarige Carlos Sainz mag zijn vleugels uitslaan buiten Toro Rosso en naar Renault vertrekken, als onderdeel van een motorendeal.

Volgens Motorsport -en die zitten er eigenlijk nooit naast- heeft Carlos Sainz inmiddels een contract getekend bij het Franse team. Onderdeel van deze transfer is dat Toro Rosso, het juniorteam van Red Bull Racing, het motorcontract met Renault vroegtijdig kan opzeggen. Dat heeft weer te maken met McLaren, dat in 2018 niet verder wil met motorleverancier Honda, om zeer begrijpelijke redenen. McLaren wil verder met Renault, maar de Fransen zijn niet in staat motoren te leveren aan meer dan drie teams (Red Bull, Toro Rosso & Renault). Door Carlos 'smeermiddel' Sainz los te laten kan Toro Rosso overstappen op Honda-motoren (why Helmut, WHY!) en blijft  Alonso bij McLaren.

Carlos Sainz zal bij Toro Rosso vermoedelijk vervangen worden door de Fransman Pierre Gasly, momenteel reserverijder voor Red Bull Racing. Er gaan ook geluiden op dat Honda hun supertalent Nobuharu Matsushita in een Toro Rosso-zetel wil zetten, maar hij heeft in tegenstelling tot Gasly nog geen superlicentie. 

En wie Sainz bij Renault vervangt zal niemand verassen: de puntloze en matig presterende Jolyon Palmer. Mogelijk is de switch al vanaf de Grand Prix van Maleisië op 1 oktober, iets waar we na de GP van Singapore volgende week meer over horen.