Porsche wacht met volgende hypercar op techsprong

De Porsche 918 Spyder is alweer lang uitverkocht, maar Porsche heeft geen haast met het maken van een opvolger. De Duitsers wachten graag nog even op wat vernieuwende technologie.

Porsche begint alleen aan het ontwikkelen van een nieuwe hypercar als ze weten dat die sneller kan dan de 918 ging. In principe zouden ze dat zo kunnen doen, maar dan hadden ze weer een hybride sportwagen moeten bouwen. Probleem van de Singelfingers: dat hebben ze al een keer gedaan, dus is het niet meer leuk. 

Volgens de ontwikkelaars is de bouw van een elektrische wagen de enige manier om hun hybride hypercar te overtreffen. Michael Steiner sprak erover met Autocar: "A future super-sports is a matter of technology. If we were to do it now, it would be a hybrid. But we have already done that with the 918." Probleem daarbij is dat accu's zwaar zijn en in een hyper-/supercar zo zwaar belast worden dat ze niet lang genoeg mee zullen gaan. 

Volgens Steiner zullen klanten nog niet accepteren dat ze de batterijen van hun auto steeds moeten vervangen. Het is daarom nog wachten op de volgende generatie batterijen: solid state accu's zijn nu in ontwikkeling. 

Porsche heeft er verder geen probleem mee om even te wachten met een nieuw halo-model: tussen de Carrera GT en de 918 Spyder zat negen jaar, en waarschijnlijk wordt het gat naar de volgende auto nu zelfs nog wat groter. De Duitsers kunnen in de tussentijd al hun aandacht (en die van de kopers) richten op de 960 die boven de 911 komt en ergens in 2020 wordt verwacht. En als de kopers zich vervelen dan heeft Stuttgart Zuidwest nog de 911 GT2 RS en de 911 GT3 Touring Package om onze aandacht vast te houden tijdens het wachten.