VVD Rotterdam trolt Amsterdamse Groenlinksers

TROLOLO voor Groenlinks in Amsterdam. De milieugekkies hebben bedacht dat de toersitenstad van het land maar eens autovrij moet worden als ze aan de macht komen. Rotterdam reageert er bij monde van de lokale VVD op: neem je auto maar mee naar ons.

De Rotterdamse VVD gebruikt het verkiezingsprogramma van de Amsterdamse afdeling van Groenlinks om hun eigen campagne af te trappen. De Rotterdammers zien niets in het 'autootje pesten' dat in hun eigen stad nu ook al gebeurt. De afgelopen vier jaar hebben de partijgenoten van Rutte in de havenstad niets in de melk te brokkelen gehad. Gevolg daarvan is onder meer dat D66 een dure (en zinloze) milieuzone in het leven riep.

Mocht Groenlinks succes hebben met het wegjagen van de auto's uit Amsterdam, dan zijn de berijders van die koetsen hartelijk welkom in 010. Volgens de VVD kunnen de milieu-eisen beter gehaald worden als auto's betere filters hebben en juist niet worden gepest: een betere doorstroming betekent minder stilstand en dus minder uitstoot. Daarnaast willen ze de P+R's in de stad weer gratis maken zodat automobilisten een goed alternatief hebben voor een autobezoek aan het centrum.