McLaren wil Alonso alles geven als hij maar blijft

Nu McLaren heeft geregeld dat ze Renault-motoren krijgen hoeven ze er alleen nog voor te zorgen dat Fernando Alonso niet vertrekt. De Spanjaard kan daardoor bijna alles krijgen wat hij wil: Le Mans, Indy 500 en een zee van geld.

McLaren-teambaas Zak Brown wil koste wat het kost zijn rijder Fernando Alonso behouden voor het volgende seizoen. De Spaanse voormalig wereldkampioen (tevens memelord)  hoeft in ieder geval niet omlaag op het gebied van geld. Net als dit jaar zal McLaren tussen de dertig en veertig miljoen euro overmaken op de Santander bankrekening van Alonso, aldus de BBC. 

Als de coureur dan ook nog even Le Mans wil rijden dan is dat ook goed. Het vierentwintiguursfeest vindt volgend jaar plaats in een weekend waarin er geen Grand Prix is, waardoor hij geen race hoeft te missen. Alonso zou Le Mans moeten rijden in het team van een ander bedrijf: ze doen zelf in 2018 nog niet mee. Inderdaad, nog niet, het team overweegt een deelname aan het lange-afstandsracen. Indy 500 rijden wordt volgend jaar wat moeilijker, de race vindt weer plaats in het weekend dat ook de GP van Monaco wordt gereden. 

Overigens zit er wel een addertje onder het gras: als McLaren volgend jaar ineens zeer competitief is, dan gaat het feest niet door. De Britten willen hun kansen op een kampioenschap niet in gevaar brengen. In dat geval moet Fernando zijn aanval op de Triple Crown of Motorsport nog even laten rusten.