Renault ZOE vanaf € 43 netto bijtelling per maand!

Een nieuwe auto rijden zonder bijtelling te betalen kan sinds 1 januari niet meer, maar voor 43 euro in de maand kom je behoorlijk ver. De Renault ZOE rijdt 400 kilometer (NEDC) op een batterijlading, ver genoeg voor de Nederlandse leaserijder.

Nu de plugin-hybrides minder aantrekkelijk zijn door de verhoogde bijtelling, is een volledig elektrische auto de beste optie als je voordelig wilt rijden. Neem de Renault ZOE, die heeft maar vier procent bijtelling, maar kan volgens NEDC vierhonderd kilometer rijden. In de praktijk komt dat neer op een actieradius van ongeveer 300 kilometer. Dat betekent dat je eigenlijk vanuit overal in Nederland naar elke andere plek in het land kunt komen en daarna weer terug. Dankzij de Caméléon-oplader, die zich automatisch aanpast aan het stroomsysteem van de laadpaal, kan de auto na een halfuurtje aan de stekker weer 120 kilometer rijden. 

De batterij is ten opzichte van de eerste versie van de ZOE bijna verdubbeld in capaciteit. Hij heeft echter nog steeds dezelfde afmetingen, waardoor er evenveel ruimte is in de auto. Afhankelijk van de gekozen versie hebben de motoren van de ZOE een vermogen van tussen de 65 en 68 kW (88 of 92 pk).

De lage bijtelling en de voordelige aanschafprijs maken de ZOE de eerste elektrische auto met een bereik van 400 kilometer die zo bereikbaar is. Meer informatie over de aantrekkelijke Renault ZOE vind je hier.