De nieuwe Toyota Century: welkom terug, jaren 80

Toyota vernieuwt zijn voor Europeanen totaal onbekende vlaggenschip de Century. Het pronkstuk van opperste Japansheid doet uiterlijk geen enkele poging om modern te zijn en komt het land ook niet uit. 

Hij is 5,33 meter lang, 1,93 meter breed, net zo hoog als een Japanner (1,5 meter) en ziet eruit alsof hij rechtstreeks is ontsnapt uit de jaren 80. Toch is dit het vlaggenschip van het Japanse merk. De vernieuwde Century wordt officieel onthuld op de Autosalon van Tokio, maar Toyota heeft de beelden van de auto vast vrijgegeven.

Gelukkig is alleen het uiterlijk ouderwets klassiek, de auto heeft LED-koplampen, een high-tech ophangingssysteem dat met speciaal voor de auto ontwikkelde banden alle oneffenheden in de weg moet weggummen. Verder is de Toyota Century voorzien van alle moderne apparatuur om ervoor te zorgen dat de chauffeur geen fouten kan maken.

In het vooronder ligt een vijf liter V8, met -het is een Toyota- hybridesystemen. De technische gegevens houden de Japanners nog even voor zich tot de beurs begint. Tot nu toe werd de auto altijd aangedreven door een echte motor: een V12. Helaas slaat de downsizing ook toe bij de ÜberToyota.

Het formaat van de koets is groter dan zijn voorganger, waardoor er binnen meer ruimte is. Die ruimte wordt ook ingenomen door nog meer elektronica, zoals extra ledschermen om de achterstoelen en het audiosysteem mee te bedienen. Dat audiosysteem heeft overigens een idiote hoeveelheid speakers bij zich: twintig stuks.

Uiteraard zitten er opklaptafeltjes in de voorstoelen, zodat de achterpassagiers daar hun laptop of drankje kunnen stallen. Ook heel opvallend: blijkbaar is het in Japan chic om stoffen bekleding te hebben. De auto heeft wollen bekleding die overigens voor de minder veganistisch rijdende automobilist wel ingewisseld kan worden voor uitgerolde koe.