BMW registreert M1 CSL t/m M8 CSL

Slechts weken nadat BMW M-baas Frank van Meel fans uitzinnig maakte door de nakende terugkeer van het CSL-label aan te kondigen is bekend geworden dat de Duitsers een hele rits mogelijke combinaties hebben geregistreerd.

Door zowel M1 CSL, M2 CSL, M3 CSL, M4 CSL, M5 CSL, M6 CSL, M7 CSL als M8 CSL te registreren zet M GmbH de deur open naar een stortvloed van extreme Bimmers met het ultieme gewilde typeplaatje. Wat overigens niet betekent dat de modellen er ook allemaal komen natuurlijk. Aan de M1 hangt nog steeds de naam van een sportwagen van 40 jaar geleden, de M6 CSL lijkt onwaarschijnlijk omdat de 6 Serie er met de komst van de 8 Serie uit gaat, en een M7 CSL lijkt ver weg omdat er überhaupt nog geen M7 is. Enfin, u vangt onze drift. Maar de gedachte lijkt: als we toch naar het patentenbureau stappen, laten we dan maar meteen alles registreren.

Bimmerpost vond uit dat M1 t/m M8 CSL afgelopen januari in Duitsland geregistreerd is, in de VS en Canada werden de namen M2, M4 en M8 CSL afgelopen april gedeponeerd. Daarnaast werd hetzelfde trucje voor M1 t/m M8 CS gedaan (M2 en M4 CS in de VS en Canada). Momenteel heeft BMW al een M4 CS met 460 pk, het gerucht gaat dat er een M2 CS klaarstaat met 410 pk uit dezelfde S55-motor als in de M3/M4.