Hebben. Small block V8 Citroën 2CV

Een zesliter V8 in een 2CV. Inderdaad, only in America. Dit knutselproject met slechts 200 kilometer op de gecombineerde teller is te koop. 

Als je nog een flinke stapel dollars hebt liggen en er per se van af wil dan is dit de auto die je moet hebben. Een gegarandeerd nutteloze investering die desondanks best leuk is. De body heeft nog flink veel weg van de Citroën Lelijke Eend die ergens in 1967 de fabriek uitreed. Tenzij je naar de spatborden en banden kijkt, want daar klopt niet zo veel van. 

Het voordeel van auto's zonder zelfdragende carrosserie is dat je ze makkelijk van chassis kunt laten veranderen. De onderkant is afkomstig van een Chevrolet S-10 uit 1988. De bovenkant van deze SUV-achtige is weggegooid en vervangen door het Eendje uit Frankrijk. Bij de verbouwing verloor de S-10 ook zijn originele motor. Op de vrijgekomen plek bouwde de verkoper een 5,9 liter Chevy V8 small block. De motor onderging ook een enorme rits aan aanpassingen met verbeterde kleppen, stoters, beter gebalanceerde nokkenassen en krukas.

De verkoper heeft nog maar iets meer dan 100 mijl (laten we zeggen dat het ergens tussen de 150 en 200 kilometer ligt) met de auto gereden en weet dus niet precies wat de prestaties van de auto zijn. De double chevronlet in het vooronder zal hoe dan ook meer dan de standaard twee pk leveren. Het goede nieuws is dat de verkoper wel open staat voor onderhandeling over zijn vraagprijs, dus misschien kun je deze Frankencar voor minder geld naar je garage halen.