VeilingWatch: een Voodoo Blue Porsche 918

Van de 918 Porsches 918 Spyders is dit de enige die deze kleur meekreeg. Het maakt de bijzondere Porsche nog wat specialer. Tot nu toe bracht de wagen zijn leven door in een museum, hij staat te wachten op iemand die hem komt redden uit zijn kooi.

Na twee jaar in het museum in Austin kan deze Porsche 918 Spyder binnenkort misschien eindelijk zijn benen gaan strekken. De auto wordt tegen het eind van deze maand geveild in Las Vegas en met een beetje mazzel komt hij in handen van iemand die er wel mee gaat rijden.

De meest recente hypercar van Porsche, waar er exact 918 van gebouwd zijn, is bouwnummer 184 van de serie. Deze auto is het enige exemplaar dat in deze blauwtint werd geleverd met de aparte monochrome striping over de carrosserie. Met zijn 4,6 liter V8 met hybridesystemen is de auto goed voor een derde tijd op de Nürburgring (na de Huracán en de 911 GT2 RS), wat het zonde maakt om de auto met een gecombineerd vermogen 899 pk te laten stilstaan.

De huidige vraagprijzen voor 918's doen vermoeden dat de auto ergens tussen de $1,5 en $2 miljoen gaat opbrengen. De veiling is op 20 oktober in Las Vegas.