Belg betaalt €1,2 miljoen voor G650 Maybach Landaulet

De laatste overgebleven Mercedes-Maybach G650 Landaulet heeft een recordbedrag opgeleverd in Knokke. De prijs van meer dan een miljoen euro voor is zelfs voor deze overdreven wagen idioot hoog, het is het dubbele van de catalogusprijs.

Het Belgische Knokke is een ontmoetingsplaats voor de rijken van zuidelijk Nederland en compleet België. Afgelopen weekend was de luxe badplaats het decor van de Zoute Grand Prix, een bijeenkomst van oldtimerbezitters. Naast de rallyrit is er ook altijd een veiling van Bonham's tijdens het event. Een van de stukken op de veiling was een Mercedes-Maybach G650 Landaulet die door Mercedes-Benz zelf was ingebracht. De auto kwam rechtstreeks uit de fabriek en is tevens het laatste nieuwe model van de G650 Landaulet, de overige 98 exemplaren hadden al een huis gevonden.

De opbrengst van de veiling van de auto zou ten goede komen aan het goede doel Laureus for Sport. Wellicht overtuigde het de vele bieders, Bonham's spreekt van een ferocious bidding battle, om vooral flink op de wagen te bieden. Uiteindelijk was het een -vooralsnog- anonieme Belg die het winnende bod van €1,2 miljoen uitbracht en zich binnenkort eigenaar van de meet bizarre creatie van Mercedes mag noemen.

De auto is 5,345 meter lang en is hoger dan een standaard G-Klasse. Voorin ligt een V12 met 630 pk om ervoor te zorgen dat de auto fluisterstil door de savanne kan rijden, of juist keihard weg kan gassen als er plotseling een horde hongerige dieren opduikt. Nu de auto niet naar een of andere sjeik of dictator is gegaan is het te hopen dat hij binnenkort te zien is op een Belgische weg. Nog beter: als de koper een Nederbelg is, hebben we kans dat de auto ook nog eens aan deze kant van de grens in een dure winkelstraat off-road gespot wordt.