Niet doen: Bugatti Veyron crashen in de bergen

Bergwegen zijn fantastisch om te berijden in een sportieve auto. Toch is het bergachtige terrein eigenlijk minder geschikt voor Bugatti's: teveel bochten en teveel pk's. Een Veyron ontmoette tijdens de Bugatti Grand Tour een stuk graniet. En dat is duur.

Bugattirijden is sowieso al een dure hobby: je bent al een paar miljoen verder om er überhaupt een te hebben. Maar dan begint het pas, je wilt een ritje doen in Chili, dan moet je de auto daar eerst nog naartoe verschepen. Kost een hoop geld. Toch hadden verschillende Bugatti-eigenaars dat gedaan voor de Bugatti Grand Tour 2017. Onder andere een EB110 een Chiron en verschillende Veyrons waren bij het W Hotel in Santiago bij elkaar gekomen voor een ritje door de Andes in Chili en Argentinië.

Voor een van de eigenaars ging dat al op de eerste dag niet helemaal volgens plan. Als we naar de beelden kijken, dan kunnen we alleen maar concluderen dat meneer de bocht heeft gemist. Heeft hij nog mazzel dat er achter de bocht nog een stuk berg zat en niet een enorm diep gat. De Veyron is er echter niet mooier van geworden. De uitlaat ligt in stukken en we rekenen erop dat de bodem en veel van het koolstofvezel rondom de auto vervangen moet worden. Dit wordt hoe dan ook een duur geintje.