Volkswagen pompt Golf R naar 267 km/h met Performance Package

Wie de Golf GTI niet goed genoeg vindt kan al een tijdje kiezen voor de Golf R. Maar wat moet je doen als de R ook niet goed genoeg is? Dan kun je nu het Performance Package aanvinken op het bestelformulier: dat zorgt ervoor dat de wagen nog sneller kan.

Als je 267 kilometer per uur wilt rijden met een Volkswagen Golf, dan moet je verplicht kiezen voor de versie met de DSG-automaat. De versie met handbak krijgt geen Performance Package en zal ook blijven stoppen met accelereren als je bij de 250 kilometer per uur bent. Dat komt door de begrenzer die Volkswagen erop heeft gemonteerd.

Behalve de verwijdering van de snelheidsregelaar krijg je meer voor de €2.747 die VW voor het Performance Package wil vangen. Achterop de auto zit een spoiler die de auto twintig kilo harder naar beneden drukt als je volgas rijdt. De reminstallatie is verstevigd tot een High Performance-systeem met zwarte klauwen met het R-logo erop en de wielen zijn vervangen door 19 inch Spielberg-exemplaren. Om de auto een wat meer sinistere look te geven zijn de achterramen 65% getint.

Mocht je na het bestellen van de duurste Golf en het duurste optiepakket nog steeds geld over hebben, dan kun je ook nog kiezen voor een andere uitlaat. Volkswagen belde met Akrapovič voor een titanium pijpenpakket dat nog meer herrie op de ingehaalde auto's loslaat. De knettertrompetten uit Slovenië kosten nog eens €3.488 en het systeem weegt zeven kilo minder dan een standaarduitlaat.