Ferrari FXX-K Evo is nog scherper

De meest bizarre consumenten-Ferrari kon volgens de bouwers wel bijgepunt worden. De FXX-K Evo is daar het resultaat van en de auto heeft bijna een kwart meer downforce gekregen, waardoor hij nu echt aan het circuit plakt.

Voor de weg is LaFerrari de meest extreme auto die Ferrari ooit bouwde, met zijn hybridesystemen en 6,3 liter V12 achterin. De wagen is echter niet bizar genoeg voor het circuit, daarom was er al de FXX-K. Die auto is niet straatwaardig, maar wordt voor de geluksvogels die door Ferrari uitgenodigd zijn om er een te kopen -inclusief monteurs- naar circuits gebracht. Toch blijkt ook deze Ferrari niet het allerbeste dat ze ooit konden maken: ze hebben de FXX-K verbeterd. De verhernieuwde ultra-LaFerrari heet FXX-K Evo en hij heeft drieëntwintig procent meer downforce dan zijn voorganger (en klinkt zo). Ten opzichte van de LaFerrari is de toename helemaal extreem: vijfenzeventig procent. Op topsnelheid levert de wagen nu meer dan 800 kilo extra druk op de baan.

Die grote stijging is het gevolg van de montage van een spoiler tussen de twee opstaande vleugeltips die de FXX-K al had. Op de motorkap zitten nieuwe uitstulpingen die vortices creëren en er is een soort van haaienvin over de rug van de auto die tot aan de achtervleugel loopt. De aerodynamica zijn ook in de voor en achterbumpers verbeterd. Binnenin heeft Ferrari een nieuw stuur bevestigd dat nog meer lijkt op het stuur dat Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen tijdens grads prix in hun handen hebben.

Mocht je al een FXX-K hebben dan is het goede nieuws dat Ferrari jouw auto ook wil ombouwen tot een Evo-model. Heb je er nog geen, dan kun je het hele ding nu als nieuwe auto bestellen en mee rijden met de Ferrari Corse Clienti. De FXX-K's komen alleen tijdens die evenementen uit hun stalling en voor volgend jaar zijn al negen edities gepland.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed14369bb4f2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });