Ares X-Raid, voor als je een Mercedes G-Klasse niet mooi vindt

Stel, je wilt een Mercedes G-Klasse, maar je bent allergisch voor metaal. Dan heb je een probleem. Gelukkig is daar Ares Design die de standaardbody van de terreinklassieker heeft weggegooid en vervangen door een exemplaar van koolstofvezel. 

Ares Design is het nieuwe designbureau dat wordt aangevoerd door Dany Bahar. Die naam doet een belletje rinkelen? Kan kloppen, Bahar was de man die kortstondig aan het hoofd stond van Lotus toen ze honderdduizend nieuwe modellen beloofden. Uiteraard lukte dat helemaal niet, waardoor Danny met pek en veren de tent uit werd gejaagd. De megalomanicus is na zijn congé niet met pensioen gegaan - hij is pas 46 - maar startte een nieuw bedrijf: Ares Design.

Eerst tuneden ze wat aan Bentleys, Rolls-Royces en Mercedes V-Klasses, maar ze gaan inmiddels verder. De X-Raid is een auto die zodanig onder handen genomen is dat hij nauwelijks meer een getunede wagen genoemd kan worden. Het complete pakket plaatstaal op de G63 AMG is weggegooid en vervangen door koolstofvezel. Ze hebben daarbij niet de benadering van Singer gebruikt (namelijk de huid vervangen door hetzelfde, maar dan van carbon), maar ze hebben ook een eigen design toegepast.

Misschien hadden ze dat laatste onderdeel beter niet kunnen doen, maar goed over smaak valt niet te twisten. De X-Raid ziet er bijzonder uit. Mag ook  wel, want je moet er een half miljoen euro voor bij Bahar en consorten inleveren. Daarvoor krijg je een auto  die tweehonderd kilo lichter is geworden dan het origineel. De motor van AMG is ook behoorlijk bijgepunt, want hij levert nu 760 pk in plaats van de 570 die je standaard van AMG meekrijgt. Het geeft de auto een top van 250 kilometer per uur (ongetwijfeld gelimiteerd)