Nieuw. Koop 716 pk in een kistje

Crate engines zijn heet in de Verenigde Staten. Het eerste dat je doet als je een auto gaat opknappen is de motor wegsmijten en een krat met een nieuwe V8 bestellen. Past met wat hameren altijd. MOPAR speelt erop in met een nieuwe supercharged HEMI.

De krachtigste kratmotor ooit is door FCA "Hellcrate" gedoopt. Deze hellekrat is inderdaad de 6,2 liter HEMI V8 uit de Dodge Challenger SRT Hellcat, wat je door de naam al meteen zou vermoeden.

Volgens MOPAR schreeuwden klanten al jaren om die 716 pk uitspuwende geblazen V8. Hij was er echter nog niet. Voor de pechvogels die wel de grootste motor bij Chrysler kochten is er nu ook een upgradeset. De Hellcrate Engine kit is volgens het bedrijf plug & play, zodat je in no-time ook 716 pk in je ouwe hotrod hebt zitten. Maar de kit is eigenlijk bestemd voor de knutselaars die hun oude motor willen houden en hem toch naar moderne output willen brengen. De kit bevestig je bij voorkeur op een HEMI die voor 1976 werd gebouwd.

FCA viert de komst van hun nieuwe kistmotor op SEMA met de 1970 Plymouth Superbird Tribute featuring Mopar “Hellcrate” HEMI Engine Kit. Een mond vol, maar het staat vast in geen enkele verhouding met de hoeveelheid stuurmanskunst die nodig is om een auto uit de jaren zeventig, met 716 pk op de achterwielen, op de weg te houden.