Nu al. Pagani start restauratie-afdeling voor de Zonda

Elke zichzelf respecterende autofabrikant heeft een afdeling waar ze hun eigen klassiekers weer opknappen. Pagani kan daarbij niet achterblijven, ondanks dat ze nog maar achttien jaar auto's bouwen. Je Zonda weer als nieuw, dat regelt Pagani nu.

Niet alle Pagani's staan te glimmen in een collectie, sommige van de ongeveer 137 gebouwde auto's worden intensief gebruikt. Dan kan het zijn dat er soms een krasje op komt te staan, maar tot nu toe was er eigenlijk niemand waar je dan naartoe kon voor een herstelbeurt. De garage op de hoek weet zich doorgans geen raad met het koolstofvezel waarvan de meesterwerken van Horacio Pagani zijn gemaakt.

Pagani speelt nu zelf op de vraag in door zijn eigen creaties te gaan restaureren. Het is wel te hopen dat dat niet ten koste gaat van het personeel dat de nieuwe auto's ook moet bouwen, want dan komen er nog minder nieuwe wagens uit de fabriek. Dat zijn er al zo weinig: Ferrari bouwt in een week net zoveel auto's als Pagani sinds 1999 bouwde. 

Wie zijn Zonda inlevert bij Pagani Rinascimento krijgt zijn auto weer zo goed als nieuw terug. In een boek met foto's, tekeningen en technische data wordt de hele wedergeboorte bijgehouden. Uiteraard doet Horacio dat allemaal niet voor niets, de man heeft hiermee weer een briljante methode gevonden om nogmaals geld te verdienen aan Pagani-eigenaars die hij al een tijdje niet heeft gesproken. Immers, een Pagani die niet is opgeknapt wordt nu minder waard dan de exemplaren die wat Italiaanse liefde hebben ontvangen.