Er komen maar 350 stuks van de MV Agusta Dragster 800 RC

Het favoriete motormerk van Formule 1 Wereldkampioen Lewis Hamilton weet hoe ze zichzelf exclusief moeten houden. Jaarlijks brengen ze een speciale versie van hun motoren in gelimiteerde oplage. Deze naked bike is er een van.

Van de Brutale 800 RC Dragster 2018 komen maar 350 exemplaren op de markt. Eigenlijk is dat zonde, want het is een geweldig mooie machine. De letters RC in de naam staan Reparto Corse (Race-afdeling) en dat is voornamelijk te zien in de verfjes die op de motor zijn gesmeerd. De extreme brommer heeft dezelfde livery als het raceteam van MV Agusta gebruikt op de F4 RC die meedoet in het World Superbike Championship.

Onderhuids is er meer veranderd aan de motor, die moest immers gaan voldoen aan de nieuwste Europese uitstootrichtlijnen. Er zit daarom een nieuwe katalysator in de uitlaat, ook zitten er nieuwe dempers op. Die dempers verminderen herrie, maar ze versterken het mooie gedeelte van het geluid van de driecilinder.

Nog dichter bij de motor zijn de klepgeleiders verbeterd en de olie- en waterpompen hebben andere lagers gekregen, waardoor er ook minder frictie optreedt. In der rest van de motor is ook gewerkt aan het verminderen van geratel en frictie, waardoor de motor soepeler moet lopen.