Nog een keer: Mercedes zwaait de G-Klasse uit

Waarom zou je een auto gedagzeggen met maar één afscheidseditie als je er ook vier kunt maken? Na de G 65 Final Edition komt Mercedes daarom met de "Schöckl proved since 1979" voor de G 350d en G 500.

Een auto die al 38 jaar in productie is, moet je natuurlijk goed uitzwaaien. Niemand hoeft de marketeers bij Mercedes uit te leggen dat dat een goede manier is om extra geld te vangen op een investering die al lang en breed terugverdiend is. Nadat ze eerst de G 500 4x4² wegstuurden en toen een afscheidseditie van de G 65 brachten zijn nu de G 500, G 350d en de G 350d Professional aan de beurt. 

De gelimiteerde oplage van de drie modellen heeft niet echt een naam, maar wel een thema: Schöckl proved since 1979. De Schöckl is een berg vlakbij Graz, waar de G-Klasse wordt gebouwd. Met zijn 1.445 meter vinden de Duitsers en Oostenrijkers het geen al te indrukwekkende berg, maar er is een behoorlijk uitdagend testrondje uitgezet waar de G's al decennia worden uitgelaten. Niet alleen door de fabriek, maar ook de enthousiaste kopers van de terreinwagens. Het is weer eens wat anders dan off-road parkeren op de PC Hooftstraat.

De G 500 wordt gespoten in designo platinum magno terwijl er allerlei zwarte accenten op de auto zijn aangebracht. De wagen krijgt ook het chrome- en sports package mee en donkergetinte ruiten. Voorin ligt de bekende vierliter V8 die goed is voor 422 pk.

De G 350d krijgt een verflaag in de kleur designo mocha black metallic, terwijl de beschermstrips rondom de auto gemaakt zijn van geborsteld aluminium. De wagen staat op de vijfspaaks AMG-wielen, heeft ook die getinte ramen en daarbij nog een elektrisch schuif-/kanteldak. De drieliter V6 turbodiesel is goed voor 245 pk en 600 Nm koppel.

Ook de professional kan een hardcoreversie van de G 350d Professional aanschaffen. Dat model krijgt china blue als laklaag mee en heeft een stalen voorbumper met bescherming voor de verlichting. Op het dak zit standaard een imperiaal. Binnenin heeft deze wagen geen volledig leren bekleding, maar zit er de iconische ruitjesstof die de G-Klasse vroeger altijd droeg. De motor is verder hetzelfde als in de G 350d.

De drie auto krijgen allemaal een Schöckl proved since 1979 badge op de middenarmsteun, waar ook een mededeling staat dat deze auto er een is uit een serie van 463 (Mercedes vertelt niet waar dit getal op gebaseerd is). In de dorpels van de voorportieren hebben alledrie ook een verlichte strip waarop 'limited edition' staat, waarmee Mercedes het voor elkaar krijgt om de auto's alsnog lekker ordinair te maken.