Gegarandeerd niet Back to the Future met VW T1 Kombi

Stel dat Doc Brown al in 1967 zijn tijdmachine in een auto had ingebouwd, dan had hij misschien een Volkswagen Transporter als donorwagen gebruikt in plaats van een DeLorean DMC-12. Dat zou er dan zo uitzien.

Met alle deuren dicht ziet deze VW Transporter Type 2 T1 spijltjesbus eruit als een keurig opgeknapt exemplaar. Goed er zit wat donkere verf over de knipperlichten, maar verder oogt het vrij origineel van buiten. Schijn bedriegt echter, want dit is een teletijdmachine. Tussen de voorstoelen huist een flux capacitor die er voor zorgt dat -indien de wagen 88 mijl per uur rijdt- tijdreizen mogelijk is. 

Voor een standaard-T1 is 88 mijl (142 km/h) een vrijwel onmogelijke opgave die alleen met wind mee en bergafwaarts te halen is. Deze Kombi heeft echter een keurig opgelapte motor achterin liggen. Helaas geeft de verkoper echter niet aan of hij behalve opgepoetst ook opgepompt is, dus het is niet helemaal duidelijk of dit exemplaar ook harder loopt dan zijn gewone broertjes.

Het grootste hoogtepunt van deze bus is echter dat hij net als de DeLorean DMC-12 vleugeldeuren heeft. Het maakt de instap in de auto nog wat makkelijker, als is het openen en sluiten van de deuren niet echt handig te noemen. Zeker in een parkeergarage kun je erop rekenen dat je moet kruipen om de wagen in en uit te kunnen stappen.

De hele verbouwing heeft het wagentje niet echt goedkoper gemaakt. De Kombi staat nu in de VS voor $89.995  (€77.540) te koop.