Mercedes-AMG Project One te koop, nieuw in doos

Wil je wel een Project One kopen, maar ben je geen goede vriendjes van Mercedes of AMG? Dan moet je diep in de buidel tasten. De eerste koper die zijn productieslot alweer te koop zet wil bijna het dubbele van de originele prijs.

Een auto hebben met 1.000 pk, een 800 volts hybridesysteem, een zescilinder die 11.000 toeren aan kan en die extreem (mooi) vormgegeven is? Helaas zijn alle 275 exemplaren van €2,3 miljoen al verkocht. De auto met achterin een aangepaste versie van de 1,6 liter V6 waar Lewis Hamilton in 2015 wereldkampioen mee werd moet echter nog gebouwd worden, dus kan je een tweedehandsje kopen en alsnog de eerste eigenaar worden.

Een van de nulde eigenaars van een Mercedes-AMG Project One gaat zijn relatie met Mercedes op de proef stellen door zijn productieslot te koop aan te bieden. Het gaat om een exemplaar dat in juni 2019 van de productielijn moet rollen, dus het is een behoorlijk vroege beslisser geweest. 

Om jezelf alsnog vriend van Mercedes te mogen noemen moet je €4.510.100 overmaken naar een verkoper in München. Inderdaad, bijna het dubbele van wat de Project One bij Mercedes-AMG gekost zou hebben. De kans is aannemelijk dat er daadwerkelijk een gek komt die met een dergelijk bedrag over de brug komt, want dichterbij een Formule 1-wagen voor op de weg kun je immers niet komen. De uitverkochte LaFerrari ging onlangs al voor 7 miljoen van de hand.