Rolls-Royce werkt aan SUV, koop nu vast de pick-up

SUV's en andere werkpaarden met het logo van Rolls-Royce erop zijn niets nieuws, deze pick-up-versie van de Silver Ghost is al 91 jaar oud. De wagen wordt binnenkort geveild. Waar? Uiteraard in pick-up-truckland Amerika. 

Jarenlang diende deze Silver Ghost pick-up uit 1926 als manusje van alles op een sinaasappelboomgaard in Californië. Toch kwam de auto niet als pick-up naar de Verenigde Staten; aanvankelijk was het een gewone koets waar rijken zich door hun chauffeur in lieten vervoeren.

De eerste koper van het automobiel kon hem uiteindelijk niet afnemen, waardoor Rolls-Royce de wagen moest terugnemen. In mevrouw Lillian McClurg vond de auto eind mei 1926 zijn eerste eigenaar. Zij liet zich er enige jaren in rondrijden, waarna de Rolls ergens begin jaren 40 in de verzameling van Bothwell terechtkwam. De auto was toen nog steeds een gewone Tilbury Sedan. De auto werd echter omgebouwd tot een werkpaard voor op de ranch: de voorkant bleef behouden, maar de achterkant werd afgeknipt, waarbij de cabine werd afgesloten. Achterop kwam een houten bak te staan voor het vervoer van zaken.

Bij de meeste auto's die deze behandeling ondergingen is later het originele koetswerk weer hersteld. Deze Silver Ghost is echter op een hoogwaardige manier afgewerkt, waardoor het juist een leuke auto bleek om in pick-up-toestand te laten. Inmiddels wordt het motorvoertuig al heel wat jaar niet meer op de ranch gebruikt, waardoor hij wat is vervallen. Desondanks is het een Rolls die in veel collecties past en voor de prijs hoef je het bijna niet te laten: de veilers verwachten dat de wagen tussen $50.000 en $70.000 (€43.000 - €61.000) gaat opbrengen. Dat is toch een schijntje voor een Rolls-Royce die over een paar jaar zijn honderdste verjaardag mag vieren.