Formule 1-team Mercedes beschoten bij overval in São Paulo

Bij het verlaten van het circuit van Interlagos stonden er plotseling rovers met pistolen voor een busje met daarin medewerkers van het Mercedesteam. Ze moesten waardevolle spullen afgeven aan de bandieten die er schietend vandoor gingen.

Lewis Hamilton tweet dat zijn collega's onder bedreiging van pistolen en geweren zijn overvallen: "Some of my team were held up at gun point last night leaving the circuit here in Brazil. Gun shots fired, gun held at one's head." Het is jaarlijks raak bij de Grand Prix in Brazilië en volgens de kersverse wereldkampioen moet er nou eindelijk eens echt wat aan gedaan worden: "This happens every single year here. F1 and the teams need to do more, there's no excuse!"

Het leek de laatste jaren juist wat meer de goede kant op te gaan met de buurt rondom het circuit. Giedo van der Garde vertelt in de Autobahn F1 Show van deze week over de keer dat de overvallers het op hem en zijn team gemunt hadden. De voormalig coureur was juist vol lof over de hoeveelheid politie die er tegenwoordig op de been is in Interlagos. Helaas glipten deze overvallers er tussendoor.

Meestal blijft het bij dreigen met wapens, maar deze keer is er echt geschoten. Gelukkig bleven de leden van het Mercedes-AMG Formule 1-team allemaal ongedeerd. De overige auto's die het terrein verlieten konden snel wegkomen toen de rovers aankwamen.