Dit loopt uit de hand: Delta HF Integrale geschat op $225.000

Nu Lancia er niet meer is, is de alle hoop op een nieuwe Delta vervlogen. Het lijkt echter een bizarre uitwerking te hebben op de Lancia's Delta HF Integrale uit de jaren 80 en 90: de prijzen rijzen de pan uit.

Als je al een Lancia Delta HF Integrale in de garage hebt staan, dan lees je dit bericht met toenemend genoegen. Wie echter nog niet tot dat selecte gezelschap behoort (zoals schrijvers dezes) wordt echter bijzonder ongelukkig van de taxatie van een Integrale door RM Sotheby's.

Tijdens een veiling binnenkort in New York gaat een geel exemplaar onder de hamer (zonder minimumprijs). Het betreft een schitterend model van de eerste Evoluzione-versie, met maar 6.487 kilometer op de teller. Vrij weinig dus en dan ook nog een Evo uit een speciale serie van 400 die werden uitgevoerd in Giallo Ferrari.

Het is echter geen Evo II, waarom wordt de waarde van deze auto dan geschat op een bedrag tussen de $175.000 tot $225.000? Dat heeft ook te maken met het modeljaar: dit betreft een exemplaar van jaar 1992. Voor de Amerikanen betekent dat zoveel als: deze mag je in Murica rijden. De Evo II is vanwege de brandstofvoorschriften in het land van de V8's niet toegelaten op de weg.

Heel fijn voor de Amerikanen, als zij de prijzen van de Evo's (I) opdrijven dan sluiten wij vast in de rij aan voor een Evo II. Maar in beginsel is het te hopen dat de auto zijn estimate niet haalt, de Integrales horen immers op de weg en niet als extreem dure speeltjes opgeslagen in een glimmende garage.