Corvette toont zijn krachtigste zelf ooit: ZR1 met 765 pk

More power, more torque and more speed. Het is in het kort wat Corvette heeft gedaan om tot een nieuwe ZR1 te komen. De 765 pk weten de wagen naar een snelheid boven de 340 kilometer per uur te brengen.

Voorin de ZR1 ligt General Motors' LT5 6.2L V8 met een supercharger die volgens Corvette 52 procent groter is geworden. Na de supercharger komt de lucht langs een intercooler om vervolgens met brandstof vermengd te worden en omgezet te worden in herrie en beweging. Het resultaat is 765 pk en 969 Nm die de wagen naar ongeveer 340 kilometer per uur brengen. Daarbij creëert de optionele hoge High Wing achtervleugel een whopping 430 kilo downforce.

De voorkant heeft vernieuwde aerodynamische details om zoveel mogelijk frisse lucht naar de dertien radiateurs die de auto inmiddels heeft (vier meer dan hiervoor). De vernieuwde motorkap is gemaakt van koolstofvezel en heeft een grote opening voor de supercharger en intercooler.

Bij elkaar maakt het deze Corvette on-Amerikaans: hij wil ook een bocht door. Wat ervoor zorgt dat er ook snelle rondetijden mee gezet kunnen worden (ja, we weten dat Corvette al jaren meedoet aan enduranceracen). Nieuw is overigens dat deze snelle ZR1 voor het eerst met een automatische versnellingsbak te krijgen is. Naast de handmatige zevenbak is nu ook een achtversnellingsautomaat met flippers.

De nieuwe Corvette staat in het voorjaar van 2019 bij de Amerikaanse dealers. In Nederland zullen we waarschijnlijk niet veel van die auto gaan zien, aangezien duur en groot en helaas veel belasting, zonde.